Ford MONDEO osat edullisesti Mister-Autolta

Valitse ajoneuvo

Hae rekisterinumerolla

tai

Hae ajoneuvolla

Valitse autosi MONDEO malli
Valitse autosi MONDEO motorisaatio
  Valitse autosi  

MONDEOHistoria Mister Auto mukaan

Ford Mondeo on amerikkalaisen Fordin valmistama perhemallinen sedan. Se lanseerattiin vuonna 1993 legendaarisen Sierran seuraajana. Mondeo valittiin vuonna 1994 vuoden eurooppalaiseksi autoksi. Ford Mondeosta on ilmestynyt jo neljä sukupolvea.

Ensimmäinen sukupolvi kattoi vuodet 1993-1996. Mallia valmistettiin Belgian Genkissä. Ford oli kuitenkin investoinut projektiin jo vuodesta 1986 ja ensimmäisen Ford Mondeon syntyyn mennessä yhtiö oli kuluttanut malliin jo 6 miljardia dollaria. Onneksi Mondeo oli myös myyntimenestys Euroopassa talousongelmista kärsineelle Fordille. Clipper-farmarimalli julkaistiin mallistoon vuonna 1997.

Kesäkuussa 1996 Ford Mondeo julkaisee uuden malliston vastaiskuna laskeville myyntiluvuille. Auton kori kehittyi hieman, etu- ja takavaloja päivitettiin ajanmukaisemmiksi ja jäähdyttimen säleiköstä tuli seksikkään krominen. Toisen sukupolven Mondeo II teki tilaa kolmannelle sukupolvelle vuonna 2000.

Ford Mondeo III lanseerattiin lokakuussa 2000. Sen ulkomuotoa päivitettiin kahdesti: vuosina 2003 ja 2005. Tätä uutta sukupolvea varten Ford aloitti tyhjältä pöydältä. Malliin tuli uusi runko ja täysin uusi muotoilu. Sekä bensiini- että dieselkäyttöiset moottorit päivitettiin tehokkaammiksi sekä kuluttamaan ja saastuttamaan vähemmän. Ford Mondeo III tuli saataville SW-mallina eli farmarina sekä urheilullisena ST220-mallina.

Vuonna 2007 kolmannen sukupolven Mondeo teki tilaa neljännelle sukupolvelle. Suuri yleisö pääsi ihailemaan Ford Mondeo IV:n linjakkuutta James Bond Casino Royal -elokuvassa. Malli on edelleen Fordin viimeisin, mutta amerikkalaisvalmistaja on luvannut jo viidennen Ford Mondeo -sukupolven pikapuoliin jatkamaan mallin menestystarinaa.

Osta MONDEO auton mallin mukaan

MONDEO I (GBP)
MONDEO I Sedan (GBP)
MONDEO I StW (BNP)
MONDEO II (BAP)
MONDEO II Sedan (BFP)
MONDEO II StW (BNP)
MONDEO III (B5Y)
MONDEO III Sedan (B4Y)
MONDEO III StW (BWY)
MONDEO IV (BA7)
MONDEO IV Sedan (BA7)
MONDEO IV Turnier (BA7)
LUETTELOSI